网站首页  用户名:密码:记住登录名

倪益新Kevin Ni

个人档案

倪益新 kevin ni

邊界聚合| 空間設計事務所
设计总监

博客公告

邊界聚合| 空間設計事務所 是一个在室内设计以及空间规划方面拥有专业能力和丰富经验的设计团队,涵盖商业空间、居住空间、办公空间等... A professional design team with expertise in space planning and interior design. We specialise in project management from the initial concept to the final lick of paint in a wide variety of environments, including residential space, office space, commercial space,and so on. . 设计作品及访谈先后收录于台湾《室内Interior》,美国室内《InteriorDesign》,《现代装饰》,《装修情报》,《怡悦办公IV》,《中国室内设计年鉴》以及ArchDaily,Archello,谷德设计网,美国室内设计中文网等知名媒体平台... ■■Email: nbcni@126.com ■■Wechat: nbcni07 ■■Website:http://nbcni.lofter.com/

最近访客

最新评论

统计信息

博客:10 篇
评论:0
访问:正在读取...

日志

空间游走—上海白银时代住家室内设计案

(2017-05-02 10:53)

       我们试图在这个三口之家的居住空间中通过一些通透或半通透的设计手法为家庭成员探寻很多的互动体验,来增强空间趣味性,使空间的气息能在不同的界面之间游走。

    In this typical residence for a family of three, we try to create more interactive experience for family members via design approaches to achieve transparent or translucent effect, which will enhance space interesting and help the atmosphere transform among different spatial forms.

我们对客厅电视背景做了悬空设计,下半段以灰玻璃做隔断,并且把游乐室地坪抬高,空间属性相对独立的同时,小朋友在游乐室的活动轨迹也能在家长的视线之内;同样,客厅与小孩房之间也留出一段距离供视觉做有限角度的穿透,辅以吊灯稍作遮挡。

   We suspend the TV back wall by applying grey glass as lower partition, and raise the floor of the games room to guarantee space independence and allow parents' eye sight into it to reach children's activities; same as well, there is a reserved transparent wall section between living room and kid's bedroom to allow visual penetrating in limited-angle, but with a decorative pendent lamp for shading.

 入口玄关设计了一扇2.5*2.6米的木格栅移门,它既是餐厅背景的一部分,也是玄关与过道、餐厅与厨房之间的活动隔断,在不同时间段扮演不同的空间角色。

   There is a 2.5m*2.6m sliding door of timber grating pattern at the entry foyer, which is not only a part of dining room background, but also the partition between entry foyer and the corridor, dining room and kitchen, it plays different roles in different time sections.

 在主卧套房的设计上,为了使空间更具整体性和开放性,我们没有做隔墙,甚至没有采用玻璃隔断将卧室与主人浴室进行分割,而是用了整体的石材洗手台做一个视觉的微隔离,另外把梳妆镜也整合到侧面的墙面上(只是在使用的时候可以转出一定角度)。走入式衣帽间设置了一扇整体的镜面移门,满足整理衣冠的同时能将书房与主卧进行隔离,使空间更具灵活性和独立性。

   To make the master bedroom space more integrity and have more sense of opening, we didn't design parting wall in it and even didn't apply glass partition to separate the bedroom from master bathroom, but use an integrated stone washing counter to create a minor visual distance, and incorporate the vanity mirror on side wall (it can be rotated into some angle in use).  we also designed an integrated mirror sliding door for the walk-in closet, which can serve as a mirror for dressing up and can separate the study and master bedroom alone, all these designs make the whole space more flexible and independent.

 

项目名称」空间游走——白银时代住宅案

Project Name Space of Ethereality - Silver Times Residence

设计师」  倪益新

DesignerKevin Ni

空间性质」居住空间

Space TypeLiving space

坐落位置」中国上海

LocationShanghai, China

主要材料」木饰面,仿铜不锈钢,镀钛不锈钢,灰玻璃,扪布硬包,石材

Main FinishesTimber finish, Bronze imitation SS, Titanium plated SS, Grey glass, hard packed upholstery, stone

摄影师」李春风

Photographer Li Chunfeng

设计面积」150平方

Design Area150m2

施工时间」20163月至20172

Construction DurationMar. 2016 - Feb. 2017

 

 

分享到 分享到豆瓣 分享到开心网 分享到新浪微博 分享到人人网
评论 (0) | 阅读 (69) | 类别 居住空间室内设计  

所有评论

登录发表评论
用户名   密码   注册